رفع بوی بد دهان یا هالیتوزیس مساله مهمی برای بسیاری از افراد است. رفع این مشکل به انداره ای مهم بوده که تنوع زیادی از محصولات مرتبط با بهداشت دهان اعم از دهانشویه ها ، قرصهای نعناعی و آدامس ها به این منظور در تمامی سوپرمارکت ها وجود دارد. ولی اغلب این محصولات اثر موقتی دارند. چرا که عامل اصلی مشکل را از بین نمی برند.
بوی بد دهان در اثر بهداشت دهانی ضعیف، عادات ناسالم و برخی بیماری ها ایجاد می شود. با خواندن این مقاله می توانید با چند گام در راستای رفع بوی بد دهان در خانه و یا با کمک دندانپزشک یا پزشک خود آشنا شوید.
علت بوی بد دهان
۱. بهداشت ضعیف دهان: اگر به صورت روتین از نخ دندان و مسواک استفاده نکنید. خرده غذای باقیمانده در ناحیه لثه، زبان و بین دندان ها ، باعث رشد باکتری های تولید کننده بوی بد هان می شوند. التهاب لثه (جینجیویت) ناشی از بهداشت ضعیف دهان نیز باعث بوی بد دهان می شود. برای رفع بوی بد دهان ناشی از جینجیویت انجام دوره ای و مرتب جرمگیری اکیدا توصیه می گردد. همچنین در کسانی که از دست دندان مصنوعی استفاده می کنند. غذای باقیمانده روی دست دندانی که به خوبی تمیز نشده است نیز باعث بوی بد دهان می شود.
۲.غذاها: در اصل تمامی غذاهایی که می خوریم وارد جریان خون و سپس ریه می شوند و از این طریق روی بوی دهان ما اثرگذارند. بوی بد غذاهایی مثل سیر یا پیاز به وسیله مسواک نخ دندان وحتی دهانشویه نیز کامل از بین نمی روند مگر آنکه خود ماده غذایی از بدن دفع شود. برخی دیگر از مواد غذایی که باعث بوی بد دهان می شوند عبارتند از
- پنیرها
- پاسترامی
- برخی ادویه جات
- آب پرتقال یا سودا (آب گازدار)
- الکل
همچنین افرادی که در حال رژیم غذایی هستند، ممکن است بوی بد دهان داشته باشند. چرا که بدن زمانی که چربی ها را می سوزاند برخی مواد شیمیایی آزاد می کند که باعث بوی بد دهان می شود.
۳.بیماری ها: خشکی دهان یا زروستومی باعث ایجاد بوی بد می شود. ترشح دائمی بزاق با مرطوب کردن دهان باعث جدا شدن بافتهای غذایی باقیمانده، باکتری ها و سلول های مرده می شود. بدین ترتیب بزاق به خودی خود باعث از بین بردن بوی بد دهان می شود. خشکی دهان ممکن است عارضه بعضی از بیماری ها از قبیل مشکلات غدد بزاقی یا مصرف برخی داروها باشد. بیماری های دیگری که باعث ایجاد بوی دهان می شوند عبارتند از:
- آلرژی فصلی
- برونشیت و یا ذات الریه
- التهاب مزمن سینوس
- دیابت
- رفلاکس
- مشکلات معدی روده ای
- عفونت مزمن ریه
- مشکلات کلیوی
راههای رفع بوی بد دهان
۱. اصلیترین راه رفع بوی بد دهان رعایت بهداشت دهانی است. دو بار در روز با خمیر دندان فلوراید دار مسواک بزنید تا خرده های مواد غذایی از محیط دهانتان خارج شود. از مسواک زبان استفاده کنید. اگر امکان مسواک زدن بعد از یک وعده غذایی ندارید دهانتان را به خوبی بشویید تا غذاهای گیرافتاده خارج شوتد. مسواکتان را هر ۲-۳ ماه یکبار عوض کنید. روزی یکبار از نخ دندان استفاده کنید. برداشتن غذاهای مانده لای دندانها عامل مهمی در از بین بردن بوی دهان است. روزی یکبار از دهانشویه آنتی باکتریال استفاده کنید. این دهانشویه ها باعث از بین رفتن باکتری های ایجاد کننده بوی بد دهان می شوند. دست دندان و ریتینیر های متحرک ارتودنسی باید شبها از دهان خارج شده و شست و شو داده شوند.
۲. در سال دوبار نزد دندانپزشک خود بروید. دندانپزشک با توجه به عامل ایجاد کننده بوی بد دهان راه حل مناسب رفع آن را به شما معرفی می کند. برای رزرو وقت آنلاین از دندانپزشکی درین تجریش اینجا کلیک کنید.
۳.آب زیادی بنوشید. مصرف آب زیاد با مرطوب نگه داشتن دهان باعث از بین بردن بوی بد دهان می شود. استفاده از آدامس یا سقز هم با تحریک بزاق تاثیر مشابهی دارد.
۴. میوه و سبزیجات زیاد مصرف کنید. و مصرف گوشت را کم کنید. سیب، هویج، کاهو و کلم با تمیز کردن دندان ها و حذف پلاک باعث رفع بوی بد دهان می شود.
۵. یک لیست از غذاها و یا احیانا داروهایی که مصرف می کنید تهیه کنید . و به دندانپزشک خود نشان دهید. و از او راهنمایی بخواهید.
بهترین راه حل برای رفع بوی بد دهان
استفاده از دهانشویه های آنتی سپتیک موثرترین روش برای از بین بردن بوی بد دهان است. این راه کم هزینه و آسان باعث حذف باکتری های ایجاد کننده بوی بد می شود و شما را به راحتی از این مشکل رها خواهد کرد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.