دندانپزشکی اورژانسی شامل مواردی مربوط به دندانها و بافتهای اطراف آن می شود که از اهمیت بالایی برخوردار هستند. دندانپزشکی اورژانسی همیشه هم با درد همراه نیست. گرچه که درد یک علامت مهم در این زمینه محسوب می شود. بر حسب نوع دردی که فرد گزارش می کند، دندانپزشک می تواند نوع مورد اورژانسی را تشخیص دهد.
انواع موارد اورژانسی دندانپزشکی
۱. درد:
درد در اینگونه موارد از عصب دندان یا بافتهای اطراف ریشه دندان سرچشمه می گیرد. علائم درد ناشی از عصب دندان شامل درد شبانه، تیر کشیدن، حساسیت به سرما و گرما و شیرینی است. در این گونه موارد نیاز به مراجعه اورژانسی به دندانپزشکی وجود دارد. و دندان مورد نظر در صورتی که قابل نگهداری باشد باید عصب کشی شود. در صورتی که دندان مورد نظر دندان عقل باشد احتمالا نیاز به کشیدن دندان (جراحی دندان) وجود دارد. برای اطلاع از قیمت عصب کشی و کشیدن در دندانپزشکی درین تجریش روی لینک زیر کلیک کنید.
درد ناشی از بافتهای اطراف دندان معمولا در اثر ایجاد کیست در انتهای ریشه و یا درمان ریشه (عصب کشی) و ترمیم نامناسب به وجود می آید.
۲. آبسه یا تورم صورت:
این مشکل معمولا ناگهانیِ، بعد از درد دندان ها و یا همراه با آن بروز می کند. در این مورد اورژانس دندانپزشکی باید آنتی بیوتیک (چرک خشک کن) تراپی هر چه سریعتر آغاز شود.
ضربه به دندان ها:
این نوع از اورژانس دندانپزشکی در اثر برخورد و یا آسیب به هریک از قسمت های حفره دهان ایجاد می شود. این مساله یکی از مشکلات شایع در کودکان است. ولی در کل در هر سنی ممکن است ایجاد شود. برای اطلاع کامل از نحوه برخورد با ضربات دندانی در کودکان این مقاله را بخوانید.
۳. اورژانس مرتبط با درمان های دندانپزشکی:
- درد بعد از یک یا دو جلسه عصب کشی
- شکستن یا خالی شدن ترمیم (پرکردگی) دندان: در صورتی که همه یا قسمتی از ترمیم دندان ها شکسته یا ای شود نیاز است که در اسرع وقت با دندانپزشکتان ملاقات کنید.
- لقی یا خارج شدن یا شکستگی روکش دندان
- شکستن دست دندان
- خارج شدن یا لق شدن ایمپلنت دندان و یا قطعات آن
- شکستن یا خارج شدن قطعات ارتودنسی
منبع: ویکیپدیا
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.